fejléckép

Mi az a Wembino?

A Wembino egy olyan weblapkészítő és tartalomkezelő rendszer, melynek a többi hasonló rendszerhez (Joomla, WordPress stb.) képest sokkal egyszerűbb a használata. A rendszer korai változatát édesapám, néhai Kovács János készítette el (Isten nyugosztalja, nagyon jó ember volt), és xsCMS-nek nevezte el (ami az "extra small Content Management System" rövidítése). A rendszer az én kezeim alatt azóta jelentős változásokon esett át (18db verziófrissítés után jelenleg a 3.7-es változatnál tart), és a neve is megváltozott Wembino-ra.


Ugyanaz a weblap - három különböző sablonnal (kattints a kis képekre a nagyításhoz!)Miért jobb, mint a Joomla vagy a WordPress?

Sokan kérdezik, hogy jobb-e a Wembino, mint a Joomla vagy a WordPress, és ha igen akkor mik az előnyei? A válasz: nem jobb, nem is rosszabb, egyszerűen csak MÁS. A Joomla és a WordPress is összetett rendszerek, melyekkel sokmindent meg lehet valósítani, ám épp a sokszínűségük miatt nehezebben áttekinthetők és kezelhetők. A Wembino kevesebb dolgot kínál, ám annál egyszerűbben! A felhasználók igényeit szem előtt tartva a rendszer időnként újabb funkciókkal bővül, a globális egyszerűség elvét szem előtt tartva. Ráadásul a Wembino magyar fejlesztés, magyar támogatással...
Mennyi idő alatt tanulható meg a Wembino használata?

A weblapok készítése és menedzselése az Admin felületen történik. Igyekeztem úgy kialakítani a különböző menüpontokat és beállítási oldalakat, hogy egyértelmű legyen, hogy a weblap egyes elemeit hol és hogyan lehet szerkeszteni. Persze első nekifutásra nem biztos, hogy teljesen átlátható lesz a rendszer - éppen ezért a webmestereknek több segítség is a rendelkezésére áll.

Az admin felület néhány oldalának jobb felső részén látható egy  ikon, erre kattintva előugrik a súgószöveg, mely az aktuális oldal használatát írja le röviden. De ez még semmi... Az admin felület összes lehetőségét - a telepítéstől kezdve egy komplett weboldal felépítéséig - oktatóvideókon keresztül is bemutatom. Ha komolyan érdekel a Wembino weblapkészítő rendszer, érdemes az oktatóvideókra vetned néhány pillantást: az oktatóvideókat ide kattintva találod meg

 

Egy saját weblap elkészítése mennyi ideig tart?

Ez jó kérdés... Ha előkészíted a weblapra szánt szövegeket és képeket, illetve nagyjából megtervezed a menüpontokat és aloldalakat, akkor akár 1 nap alatt elkészítheted a weboldaladat! Ehhez persze előbb meg kell ismerned a Wembino admin felületének a használatát, ebben az oktatóvideók segítenek. Ha tudod, hogy milyen lehetőségeid vannak, és milyen eszközöket használhatsz, illetve tudod, hogy mit szeretnél megvalósítani, akkor a többi már szinte megy magától. Én úgy gondolom, hogy előkészületekkel együtt egy hét alatt vígan el lehet készíteni egy weblapot a nulláról. Apropó: ez a weblap is a Wembino-val készült... :-)
Fel↑