fejléckép

A tartalom szerkesztése

Ha az alapvető beállításokon túlvagy, akkor a következő lépés a menüpontok megtervezése lesz. A főmenüben minél kevesebb és rövidebb szövegű menüpont legyen, hogy kisebb képernyőkön se lógjanak át új sorba a menüpontok!

Ha a menüvel elkészültél, következik a weboldalak (aloldalak) megtervezése, szerkesztése. Ha egy menüponthoz több aloldal tartozik, akkor az aloldalak címei lenyíló almenüpontként jelennek meg a főmenüben.

A weboldalak melletti oldalsó sávba különféle dobozokat készíthetsz. Ide teheted a felhasználói fiókot, reklámokat, egyéb információs blokkokat. A láblécbe és a nyitólapra is tervezhetsz dobozokat - ezekhez a bemutató videókban találsz majd segítséget.

A weboldalakra felvehetsz képgalériákat, táblázatokat is, a fejlécbe pedig készíthetsz automatikusan lapozódó nagy fejlécképeket (slideshow-kat). A tervezéskor mindig ügyelj arra, hogy a weblap tartalma összhangban legyen a komplett weboldal alaphangulatával! Csak egyféle betűtípust használj, és ahová csak lehetséges, illessz be képeket! A képek vonzzák leginkább a látogatók tekintetét.

Az alábbi képgalériában összegyűjtöttem a tartalomszerkesztéssel kapcsolatos képernyőmentéseket. Kattints a kis képekre és használd a billentyűzeted nyilait a lépkedéshez!Előző oldal: Alapvető beállításokKövetkező oldal: Kép- és videókezelő
Fel↑