fejléckép

Adatvédelmi tájékoztató

Cookie-k (sütik) kezelése

E honlap megfelelő működéséhez néha sütiknek – vagy az angol eredeti alapján cookie-knak – nevezett adatfájlokat kell elhelyeznünk számítógépeden, ahogy azt más nagy webhelyek és internetszolgáltatók is teszik.

Mik is azok a sütik?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a műveleteidet és személyes beállításaidat (pl. a felhasználónevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így neked nem kell azokat újra megadnod minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogatsz, vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

Hogyan használjuk fel a sütiket?

Portálunk számos oldala sütik segítségével tartja nyilván a következőket:
  • azt, hogy megjelentek-e már neked a felugró üzenetablakok (hogy többé ne jelenjenek már meg)
  • azt, hogy beleegyeztél-e (vagy sem) abba, hogy a webhelyünk sütiket használjon
  • az ügyfélszámodat (a hatékony naplózás érdekében)
A sütik engedélyezése nem feltétlenül szükséges a webhely működéséhez, de javítja a böngészés élményét és teljesítményét. Te bármikor törölheted vagy letilthatod ezeket a sütiket, de ebben az esetben előfordulhat, hogy a webhely bizonyos funkciói nem működnek rendeltetésszerűen. A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel a személyazonosságod megállapítására, és a mintaadatok teljes mértékben az ellenőrzésünk alatt állnak. A sütik által tárolt információk kizárólag az itt leírt célokra kerülnek felhasználásra.

A sütik karbantartása

Lehetőséged van arra, hogy karbantartsd és/vagy tetszés szerint töröld a sütiket. Kérlek, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért keress rá a Google keresőben a "sütik kezelése törlése" kulcsszavakra, és keresd meg a böngésződre vonatkozó bejegyzéseket. Törölni tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.



Személyes adatok kezelése

A regisztrált ügyfelek személyes adatait (név, cégnév, e-mail cím, számlázási név és cím) illetve a hírlevélre feliratkozó érdeklődők e-mail címét a wembino.hu és a webtanar.hu portálokat üzemeltető Oktatóvideók Bt. a saját adatbázisában tárolja el. A felsorolt személyes adatokat a weblapon regisztráló ügyfelek önkéntesen biztosítják, az adatvédelmi nyilatkozat elolvasása és elfogadása után. A wembino.hu és a webtanar.hu közös ügyfél- és számlázási rendszert használ, erről a regisztrált ügyfeleket tájékoztatjuk.


Az adattárolás célja

Az ügyfelekkel való kapcsolattartás szempontjából az e-mail cím megadása mindenképpen szükséges, a többi személyes adat megadása opcionális. Megrendelés esetén a számlázási név és cím megadása is kötelező, ezek hiányában ugyanis nem tudnánk kiállítani a számlát. Aki csak a hírlevélre szeretne feliratkozni, attól csak a hírlevelek fogadására alkalmas e-mail cím megadását kérjük.


Az adattárolás időtartama

Az ügyféladatokat alapértelmezés szerint az ügyfélfiók megszüntetéséig tároljuk. Az ügyfélfiók megszüntetését az ügyfél bármikor kérheti, illetve a törlést önállóan is elintézheti a webtanar.hu portálra belépve az "ügyfélfiókom" menüpontban.

Ha az ügyfél csak bizonyos adatait (pl. név, cégnév, számlázási adatok) szeretné törölni, ezt is megteheti az ügyféladatok módosításával (szintén a webtanar.hu portál "ügyfélfiókom" menüpontjában). Az ügyféladatok törlését természetesen e-mailben is bármikor kérheti az [email protected] címen.

Az ügyfélfiók megszüntetésével az esetlegesen feldolgozott és kifizetett megrendelések adatait is töröljük a rendszerünkből, egyedül a számlákhoz kapcsolódó számlázási adatokat tartjuk meg. Aki csak a hírlevélre iratkozott fel, az a hírlevelek alján megtalálható leiratkozó linkre kattintva a megjelenő weboldalon tud leiratkozni a hírlevelekről.


A személyes adatok továbbítása, megosztása

Nagy gondot fordítunk az ügyféladatok biztonságára, azokat soha, semmilyen körülmények között nem osztjuk meg harmadik féllel! A wembino.hu és a webtanar.hu csak azért használ közös ügyfél- illetve számlázási rendszert, mert mindkettőt az Oktatóvideók Bt. üzemelteti.


Facebook adatok kezelése

Regisztrált ügyfeleink már a Facebook.com oldallal is összeköthetik ügyfélfiókjukat. Ez csak akkor történhet meg, ha a felhasználó engedélyezi a webtanar.hu oldal számára a Facebook ügyféladatokhoz való hozzáférést. A felhasználó nevén és e-mail címén kívül egyéb személyes adatok nem kerülnek az Oktatóvideók Bt. tulajdonába. Ezekre az adatokra a fenti szabályok ugyanúgy vonatkoznak, mint az egyéb személyes adatokra.


Google fiók adatainak kezelése

Regisztrált ügyfeleink már a Google.com oldallal is összeköthetik ügyfélfiókjukat. Ez csak akkor történhet meg, ha a felhasználó engedélyezi a webtanar.hu oldal számára a Google fiókhoz való hozzáférést. A felhasználó nevén és e-mail címén kívül egyéb személyes adatok nem kerülnek az Oktatóvideók Bt. tulajdonába. Ezekre az adatokra a fenti szabályok ugyanúgy vonatkoznak, mint az egyéb személyes adatokra.


Adatvédelmi nyilvántartás

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján az alábbi adatokkal és nyilvántartási számon az Oktatóvideók Bt.-t nyilvántartásba vette.

Adatkezelés megnevezése: "webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése"
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-71091/2013.

Adatkezelés megnevezése: "hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis"
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-71092/2013.



Az adatkezeléssel, adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseidet e-mailben az [email protected] címen várjuk.





Fel↑